Lager Scoren Skills & Drills | Head First Golf

SKILLS & DRILLS

Zelfstandig trainen

Je bent een fanatieke golfer en je wil jezelf blijven verbeteren. Daar train je ook voor. We hebben oefeningen voor:

 • Golfers van 8 tot 88 jaar
 • Plus handicappers tot HCP54
 • Op de baan, de range, de oefengreen en thuis
 • Rust-, training-, voorbereiding- en prestatieperiodes

Word Insider voor €7,- per maand en krijg direct toegang tot al onze Skills & Drills. Met deze vaardigheden en oefeningen kun je zelf doelgericht aan de slag. De spelelementen maken trainen nog leuker.

Golfer is telerugesteld na gemiste putt

Streven naar het maximale

Hoe vaak heb je slagen laten liggen door:

Cool when it counts

Hoeveel slagen zou het jou kunnen opleveren als je net iets vaker:

Golfer met vertrouwen

Skills & Drills

Iedereen traint mentaal. Jij ook. Maar doe je het bewust, met een doel en een plan? Net als een coach kan een sportpsycholoog je inspireren en handvatten geven, maar je moet het zelf doen. Met het Skills & Drills Insider abonnement heb je toegang tot een database van oefeningen om op een onderbouwde manier zelfstandig mentaal te trainen.

Vraaggericht

Om te zorgen dat je vindt wat je nodig hebt, hebben we de meest voorkomende mentale vragen op een rij gezet. Van spanning op de 1e tee tot prestatiedruk op de 18e hole. Per vraag hebben we drie mogelijke oplossingen met bijbehorende vaardigheden en oefeningen op een rij gezet, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Overzicht vaardigheden

Om allround te kunnen trainen hebben we de belangrijkste vaardigheden op een rij gezet. Bij iedere vaardigheid staat een samenvatting met enkele must-do oefeningen. Als er nieuwe inzichten zijn dan werken we dit overzicht bij zodat jij snel de essentiële informatie tot je beschikking hebt.

Database

Voor degenen die er helemaal in willen duiken en alles tot op de bodem willen uitzoeken verzamelen we alle artikelen en oefeningen in onze database. Alle drills krijgen tags, bijvoorbeeld op basis van:

 • Locatie: oefengreen / range / baan / thuis
 • Periode: rust / training / voorbereiding / prestatie
Per vaardigheid of met behulp van de zoekfunctie kun je alles boven water krijgen.

Skills & Drills

Zelfstandig trainen
7 00 Per Maand
 • Antwoord op de meest voorkomende vragen
 • Alle vaardigheden en oefeningen in 1 overzicht
 • Een database met alles, als je los wil gaan
Je krijgt direct toegang

Wat krijg je

In de Skills & Drills module vind je per thema een verzameling van vaardigheden en oefeningen. Vind direct het antwoord dat je zoekt via Heb jij deze mentale vragen. Of hou het overzicht met De kern in één oogopslag.

Steun NL Golf Talent

“Nederlandse golfers bezwijken altijd onder druk.” We horen deze opmerking regelmatig. Deze stelling is veel te zwart-wit en oneerlijk tegenover onze topspelers. Tegelijkertijd geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. Zou jij het ook mooi vinden als Nederlandse golfers in de toekomst bekend staan als de mentaal sterkste spelers op de Tour? Van elke Skills & Drills maandbetaling doen wij €1,- in de Birdie Beurs pot. Van elk extra abonnement dat je afsluit gaat de volledige €7.- per maand in de pot. Ambitieuze jeugdspelers kunnen een beurs aanvragen om de financiële drempel van mentale training te verlagen.

Vanaf €7,- per maand steun je NL golf talent.

Veelgestelde vragen

Voor fanatieke golfers van 8-88 jaar, van plus handicap tot HCP54, die meestal 1 of meerdere keren per week trainen of spelen. Golfers die weten dat mentaal belangrijk is en die laagdrempelig, zelfstandig aan de slag willen met informatie en oefeningen om dit in de praktijk te brengen. Met als doel om de trainingen leuker en effectiever te maken!

Je krijgt een online omgeving met:

 • De veelvoorkomende mentale vragen op een rij met een korte uitleg, mogelijke oplossingen en praktische oefeningen.
 • Een bijgewerkt overzicht van de belangrijkste mentale vaardigheden met een kernachtige samenvatting en enkele must-do oefeningen.
 • Een database van mentale onderwerpen met informatie en oefeningen voor thuis en op de baan.
 • Mailberichten met updates van nieuwe oefeningen, geschikte oefeningen voor die periode en mogelijk interessante events.

Het Skills & Drills Insider abonnement is voor zelfstandig gebruik en hier zijn geen individuele sessies, Coaching op Afstand of Monthly Mental bijeenkomsten bij inbegrepen. Mocht je daar interesse in hebben dan kun je altijd contact opnemen of onze Lager Scoren Member of Training op Maat Master Member abonnementen bekijken.

Nee. In de golfregels is instructie / lesgeven gedefinieerd als:

Het geven van instructie over de daadwerkelijke techniek van de golfswing of het slaan van een golfbal. NB: Psychologische aspecten vallen daarbuiten.

Het geven van golfles is niet onze expertise en is niet opgenomen in onze pakketten.

Voor technische instructie werken wij samen met Golfprofessionals niveau 3 / PGA golfprofessional B en hoger, of coaches in opleiding daartoe. Wij geloven in een interdisciplinaire aanpak en zoeken waar mogelijk naar afstemming met experts en coaches op andere gebieden zoals techniek, tactiek, fysiek, voeding en materiaal.

Onder Coaching op Afstand valt bijna elk contact behalve elkaar ontmoeten op dezelfde tijd op dezelfde plek. Je kunt denken aan bellen, beeldbellen, mailen en appen. Dit maakt korte, maar frequente contactmomenten mogelijk. Op deze manier kun je zelfstandig te werk gaan en laagdrempelig een expert raadplegen wanneer je hulp nodig hebt. Mailberichten kun je sturen wanneer het jou uitkomt. Binnen 3 werkdagen krijg je een reactie. Afspraken voor (beeld)bellen kun je inplannen via de online agenda.

Je kunt gebruik maken van de Skills & Drills module zolang je abonnement loopt. We willen deze dienst laagdrempelig aanbieden aan golfend Nederland en dat lukt wanneer er genoeg Insiders zijn. Het abonnement blijft maandelijks doorlopen. In de online omgeving kun je op elk moment de betaling stopzetten per de eerstvolgende maand gerekend vanaf jouw startdatum. Als de maand voorbij is, heb je geen toegang meer tot Skills & Drills.

Je betaalt €7,- per maand en krijgt direct toegang. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Contact

Een heleboel informatie en het kan zomaar dat je nog een vraag hebt. Over het Skills & Drills abonnement of iets anders. Via het onderstaande formulier komt jouw bericht direct in onze gezamenlijke mailbox terecht. Je kunt binnen 3 werkdagen een antwoord verwachten. De gegevens om één van ons persoonlijk te mailen of bellen vind je op de contact pagina.

Maak nog even gebruik van het oude tarief
Zolang je lidmaatschap loopt blijf je het tarief betalen waarop je bent gestart.
Head First Golf draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders