Beter Coachen Skills & Drills | Head First Golf

SKILLS & DRILLS

Train mentaal

Je bent golfprofessional en je geeft les aan golfers van 8 tot 88 jaar en van HCP54 tot een plus handicap. Voor al deze golfers hebben we mentale oefeningen:

 • Voor op de baan, de range, de oefengreen en thuis
 • Gericht op rust-, training-, voorbereiding- en prestatieperiodes

De Skills & Drills module is in eerste instantie gericht op de spelers zelf. In het training geven heb je automatisch te maken met mentale factoren. Word Pro Insider voor €7,- per maand en krijg direct toegang tot een database vol informatie over mentale vaardigheden en praktische oefeningen die je kunt gebruiken met je spelers. De spelelementen maken je trainingen nog leuker.

Golfer is telerugesteld na gemiste putt

Streven naar het maximale

Hoe vaak heb je je spelers technisch op de rit, maar laten ze slagen liggen door:

Cool when it counts

Hoeveel slagen zou het jouw spelers kunnen opleveren als ze net iets vaker:

Golfer met vertrouwen

Skills & Drills

Iedere golfprofessional traint zijn spelers mentaal. Jij ook. Maar doe je het bewust, met een doel en een plan? Als geen ander weet je dat spelers het uiteindelijk zelf moeten doen. Maar sommige spelers geef je regelmatig les en bij hen heb je de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op meer dan het technische aspect. Je hebt de mentale basis meegekregen in je opleiding en door de jaren heen de nodige ervaring opgedaan. Met het Skills & Drills Insider abonnement heb je toegang tot een database van informatie over mentale vaardigheden en praktische oefeningen die je helpen om je spelers mentaal te trainen.

Vraaggericht

Om te zorgen dat je vindt wat je nodig hebt, hebben we de meest voorkomende mentale vragen op een rij gezet. Van spanning op de 1e tee tot prestatiedruk op de 18e hole. Per vraag hebben we drie mogelijke oplossingen met bijbehorende vaardigheden en oefeningen op een rij gezet, zodat je gelijk weet wat je bij welke speler kunt gebruiken.

Overzicht vaardigheden

Om spelers allround te kunnen trainen hebben we de belangrijkste vaardigheden op een rij gezet. Bij iedere vaardigheid staat een samenvatting met enkele must-do oefeningen. Als er nieuwe inzichten zijn dan werken we dit overzicht bij zodat jij als coach snel de essentiële informatie tot je beschikking hebt.

Database

Voor degenen die er helemaal in willen duiken en alles tot op de bodem willen uitzoeken, verzamelen we alle artikelen en oefeningen in onze database. Alle drills krijgen tags, bijvoorbeeld op basis van:

 • Locatie: oefengreen / range / baan / thuis
 • Periode: rust / training / voorbereiding / prestatie
Per vaardigheid of met behulp van de zoekfunctie kun je alles boven water krijgen.

Skills & Drills

Train Mentaal
7 00 Per Maand
 • Antwoord op de meest voorkomende vragen
 • Alle vaardigheden en oefeningen in één overzicht
 • Een database met alles, voor als je los wil gaan
Je krijgt direct toegang

Wat krijg je

In de Skills & Drills module vind je per thema een verzameling van vaardigheden en oefeningen. Vind direct het antwoord dat je zoekt via Heb jij deze mentale vragen. Of hou het overzicht met De kern in één oogopslag.

Steun NL Golf Talent

“Nederlandse golfers bezwijken altijd onder druk.” We horen deze opmerking regelmatig. Deze stelling is veel te zwart-wit en oneerlijk tegenover onze topspelers. Tegelijkertijd geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. Zou jij het ook mooi vinden als de Nederlandse golfers in de toekomst bekend staan als de mentaal sterkste spelers op de Tour? Van elke Skills & Drills maandbetaling doen wij €1,- in de Birdie Beurs pot. Van elk extra abonnement dat je afsluit gaat de volledige €7,- per maand in de pot. Ambitieuze jeugdspelers kunnen een beurs aanvragen om de financiële drempel van mentale training te verlagen.

Vanaf €7,- per maand steun je NL golf talent.

Veelgestelde vragen

Dit abonnement is in eerste instantie gericht op golfers van 8-88 jaar, van HCP54 tot plus handicap, die meestal 1 of meerdere keren per week trainen of spelen. Daarbij is het een mooie bron van informatie voor golfprofessionals die werken met deze spelers. Pro’s die weten dat mentaal belangrijk is en die extra informatie en oefeningen kunnen gebruiken om dit verder in praktijk te brengen met hun splers. Met als doel om de trainingen leuker en effectiever te maken!

Je krijgt een online omgeving met:

 • De veelvoorkomende mentale vragen op een rij met een korte uitleg, mogelijke oplossingen en praktische oefeningen.
 • Een bijgewerkt overzicht van de belangrijkste mentale vaardigheden met een kernachtige samenvatting en enkele must-do oefeningen.
 • Een database van mentale onderwerpen met informatie en oefeningen voor thuis en op de baan.
 • Mailberichten met updates van nieuwe oefeningen, geschikte oefeningen voor die periode en mogelijk interessante events.

Het Skills & Drills Pro Insider abonnement is voor zelfstandig gebruik en hier zijn geen individuele sessies, Coaching op Afstand of Golfpro Intervisie bijeenkomsten bij inbegrepen. Mocht je daar interesse in hebben dan kun je altijd contact opnemen of onze Beter Coachen Member of Coach van de Toekomst Master Member abonnementen bekijken.

Nee. In de golfregels is instructie / lesgeven gedefinieerd als:

Het geven van instructie over de daadwerkelijke techniek van de golfswing of het slaan van een golfbal. NB: Psychologische aspecten vallen daarbuiten.

Het geven van golfles is niet onze expertise en is niet opgenomen in onze pakketten.

Voor technische instructie werken wij samen met Golfprofessionals niveau 3 / PGA golfprofessional B en hoger, of coaches in opleiding daartoe. Wij geloven in een interdisciplinaire aanpak en zoeken waar mogelijk naar afstemming met experts en coaches op andere gebieden zoals techniek, tactiek, fysiek, voeding en materiaal. Neem contact op als je mogelijkheden ziet om samen te werken.

Onder Coaching op Afstand valt bijna elk contact behalve elkaar ontmoeten op dezelfde tijd op dezelfde plek. Je kunt denken aan bellen, beeldbellen, mailen en appen. Dit maakt korte, maar frequente contactmomenten mogelijk. Op deze manier kun je als pro zelfstandig te werk gaan en laagdrempelig een expert raadplegen wanneer je hulp nodig hebt bij een speler. Mailberichten kun je sturen wanneer het jou uitkomt. Binnen 3 werkdagen krijg je een reactie. Afspraken voor (beeld)bellen kun je inplannen via de online agenda.

Je kunt gebruik maken van de Skills & Drills Pro module zolang je abonnement loopt. We willen deze dienst laagdrempelig aanbieden aan golfend Nederland en dat lukt wanneer er genoeg Pro Insiders zijn. Het abonnement blijft maandelijks doorlopen. In de online omgeving kun je op elk moment de betaling stopzetten per de eerstvolgende maand gerekend vanaf jouw startdatum. Als de maand voorbij is, heb je geen toegang meer tot Skills & Drills.

Je betaalt €7,- per maand en krijgt direct toegang. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Contact

Een heleboel informatie en het kan zomaar dat je nog een vraag hebt. Over het Skills & Drills (Pro) abonnement of iets anders. Via het onderstaande formulier komt jouw bericht direct in onze gezamenlijke mailbox terecht. Je kunt binnen 3 werkdagen een antwoord verwachten. De gegevens om één van ons persoonlijk te mailen of bellen vind je op de contact pagina.

Head First Golf draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders