“Contrast Drill” – van (on)bewust onbekwaam naar bewust bekwaam

SUBSCRIBER GRATIS     ]

Waarschuwing!

In het Five-A model voor swingveranderingen past deze oefening in de fase: Bewustzijn. Dit is een riskante fase. Het doel is om het huidige automatisme, het ongewenste swingpatroon, weer bewust te maken. Om het te “ont-automatiseren”. Een vermindering in prestaties is niet of nauwelijks te voorkomen. Wanneer de oude techniek niet meer automatisch is, is het bijna net zo moeilijk om weer terug te keren als om de verandering te voltooien. Het is bijvoorbeeld aan te raden om in deze periode geen wedstrijden te spelen. Ook kan het helpen om deze oefening zonder feedback van de balvlucht te doen, bijvoorbeeld door in een net te slaan.

Gratis verder lezen? Join the club!

Log in >>  of registreer je gratis als Head First Golf Subscriber. Je krijgt dan direct toegang tot dit artikel en meer. Zie hieronder de mogelijkheiden voor spelers en coaches.

Een nieuw plan

Subscriber
Voor SPELERS

Niet meer trainen, maar mentaal trainen. Je bent een fanatieke golfer en je wil oefeningen om je concentratie te verbeteren en te presteren onder druk? Voor op de range / oefengreen / baan / thuis.

Maak gratis een Subscriber account aan en begin gelijk met de Start-module.

Je krijgt direct toegang

Prikkel je spelers

Pro Subscriber
Voor Coaches

Je bent golfprofessional en naast nieuwe mentale oefenstof wil je zelf ook aan de slag met enkele technieken voor gedragsverandering, motorisch leren en communicatie.

Maak gratis een Pro Subscriber account aan en begin gelijk met de Start-module.

Je krijgt direct toegang

Mitchel

Mitchel

Een puur geraakt ijzer naar de 18e green wanneer het erop aankomt, is één van de mooiste dingen die er is. Kalm, geconcentreerd en vol overtuiging boven de bal staan. Daar help ik je bij.

Train your mind, lower your score!    |   Contact

Head First Golf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches