TRAINING op MAAT

Expert coaching

Je bent een fanatieke wedstrijdgolfer en je bent klaar om de volgende barrière te doorbreken. Je hebt handicap 18 of lager en minimaal de ambitie om single handicapper te worden. Of je speelt scratch of beter en je wilt het maximale uit je mogelijkheden halen.

Word Master Member voor € 59,95 per maand en krijg de tools en experts tot je beschikking om je te begeleiden in jouw Training op Maat om samen de volgende stap te maken:

 • Alles van Skills & Drills en Lager Scoren
 • Mentale APK + plan (3x per jaar)
 • Coaching op Afstand (2 uur per jaar)
 • Monthly Mental bijeenkomsten (2 per jaar)
 • Master Member tarieven voor sessies
Golfer tussen de bomen

Scores vallen tegen

Je weet dat je beter kunt spelen dan je laat zien. Je traint hard en ziet op onderdelen de vooruitgang, maar het valt steeds niet samen. Herkenbaar?

Het keerpunt

Patronen herkennen en doorbreken. Soms lukt je dat zelf, maar iemand met een ander perspectief kan net het verschil maken.

Golfer juicht

Training op maat

De perfecte swingtechniek bestaat niet. Iedere speler is anders. Kijk maar naar alle unieke swings op de Tour. Mentaal is dat niet anders. We werken graag evidence based, met methoden die zijn gebaseerd op het best beschikbare onderzoek. Een kenmerk van deze studies is dat ze werken met groepen en gemiddeldes. En niemand is gemiddeld. Naast de wetenschap is er ook de kunst van het presteren. Als individu weten wat te doen op welk moment. Dat blijft lastig, maar met het doorlopende proces van analyseren – plannen – uitvoeren – evalueren heb je de grootste kans op succes. Daar ondersteunen we je bij met onze coaching.

APK

Mentale APK

Feedback is essentieel voor het leerproces. Met de Mentale APK brengen we structureel, met behulp van vragenlijsten, jouw eigen ervaringen in kaart om de voortgang in beeld te brengen. Dit doen we aan het begin, in het midden en aan het einde van het seizoen. De uitkomsten worden verwerkt in jouw ontwikkelingsplan en jouw trainingschema voor de periode erna.

Training & coaching

Korte en frequente contactmomenten ondersteunen het leerproces. Dat kan met Coaching op Afstand in de vorm van (beeld)bellen of mailen en gaat per 20 minuten. Je krijgt binnen 3 werkdagen reactie op je mails. Afspraken voor (beeld)bellen kun je zelf inplannen via de online agenda. Als Training op Maat Master Member krijg je per jaar:

 • Een Kennismakingsgesprek (€25,-)
 • 2 Monthly Mental bijeenkomsten, daarna geen €30,- maar €20,-
 • 2 uur Coaching op Afstand, daarna per 20 min. geen €33,- maar €23,-
 • 18h samen spelen op The Dutch, geen €165,- maar €110,-

Individuele sessies

Persoonlijke gesprekken en trainingen in combinatie met Coaching op Afstand geven de beste resultaten. De kracht van face-2-face sessies aangevuld met regelmatige contactmomenten op afstand zorgen dat de intensiteit hoog blijft. Voor Training op Maat Master Members hebben we na het Kennismakingsgesprek een speciaal tarief voor de eerste 10 uur per jaar.

Per uur geen €100,- maar €50,-

Training op Maat

Expert coaching
59 95 Per Maand
 • Skills & Drills database (€2,95 per maand)
 • GolfMetrics app ($70,- per jaar)
 • Online training Golf: Mentale routine (€89,95)
 • Kennismakingsgesprek (€25,-)
 • 3 Mentale APK's per jaar (€300,-)
 • 2 uur Coaching op Afstand (€200,-)
 • 2 Monthly Mental bijeenkomsten (€40,-)
 • Master Member voordeel The Dutch (€50,-)
 • Master Member uurtarief (€50,- per uur)
Alles binnen 3 werkdagen actief

Wat krijg je

In de Training op Maat module kun je direct afspraken inplannen tegen de voor jou geldende tarieven. Ook vind je alle info over de Mentale APK. Dit krijg je bovenop het Member abonnement met toegang tot de GolfMetrics App, de online training Golf: Mentale routine en de Skills & Drills database .

Steun NL Golf Talent

“Nederlandse golfers bezwijken altijd onder druk.” We horen deze opmerking regelmatig. Deze stelling is veel te zwart-wit en oneerlijk tegenover onze topspelers. Tegelijkertijd geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. Zou jij het ook mooi vinden als Nederlandse golfers in de toekomst bekend staan als de mentaal sterkste spelers op de Tour? Van elke Training op Maat maandbetaling doen wij €4,- in de Birdie Beurs pot. Ambitieuze jeugdspelers kunnen een beurs aanvragen om de financiële drempel van mentale training te verlagen.

Je betaalt €59,95 per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Veelgestelde vragen

Voor fanatieke wedstrijdgolfers met handicap 18 of beter met minimaal de ambitie om single handicapper te worden. Die meestal 1 of meerdere keren per week trainen of spelen. Ook geschikt voor scratch golfers of beter die het maximale uit hun mogelijkheden willen halen. Met dit pakket wordt je op afstand ondersteund in het maken van een mentale analyse, het maken van een trainingsplan en het evalueren van je voortgang. Je kunt zelfstandig met begeleiding op afstand uit de voeten. Een groot voordeel is dat de spelers die dat willen zeer voordelig individuele sessies kunnen boeken.

Je krijgt:

 • Het volledige Skills & Drills pakket incl. online omgeving met artikelen en oefeningen.
 • Het volledige Lager Scoren pakket incl. GolfMetrics app en de online training Golf: Mentale routine.
 • Drie keer per jaar een Mentale APK waarbij we gebruik maken van digitale vragenlijsten. De uitkomsten worden verwerkt in een analyse en een trainingsplan.
 • 2 uur Coaching op Afstand per jaar en 2 Monthly Mental bijeenkomsten naar keuze.
 • Master Member voordeel, speciale tarieven voor extra Monthly Mental bijeenkomsten of Coaching op Afstand en de mogelijkheid om voordelig met een sportpsycholoog 18 holes te spelen op The Dutch.
 • Als klap op de vuurpijl krijg je de eerste 10 uur aan individuele sessies per jaar niet voor €100,- maar voor €50,- per uur. Een maximaal voordeel van €500,-

In het Training op Maat Master Member abonnement zijn twee Monthly Mental bijeenkomsten, 2 uur coaching op afstand en 3 Mentale APK’s inbegrepen. De standaard begeleiding is dus op afstand en bestaat uit maximaal 9 contactmomenten, aangevuld met twee Montly Mental groepsbijeenkomsten naar keuze. Als Master Member heb je een groot voordeel wanneer je individuele afspraken maakt. Je betaalt de eerste 10 uur per jaar geen €100,- per uur, maar €50,-

Nee. In de golfregels is instructie / lesgeven gedefinieerd als:

Het geven van instructie over de daadwerkelijke techniek van de golfswing of het slaan van een golfbal. NB: Psychologische aspecten vallen daarbuiten.

Het geven van golfles is niet onze expertise en is niet opgenomen in onze pakketten.

Voor technische instructie werken wij samen met Golfprofessionals niveau 3 / PGA golfprofessional B en hoger, of coaches in opleiding daartoe. Wij geloven in een interdisciplinaire aanpak en zoeken waar mogelijk naar afstemming met experts en coaches op andere gebieden zoals techniek, tactiek, fysiek, voeding en materiaal.

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Die ken je wel van auto’s, alleen doen we dit mentaal drie keer per jaar. Aan het begin, in het midden en aan het eind van het seizoen. Met behulp van digitale vragenlijsten brengen we je mentale vaardigheden en je algemeen welzijn in kaart. Afhankelijk van je doelen en wensen kunnen hierin per persoon zaken worden weggelaten of toegevoegd. Met het invullen ben je ongeveer 20 tot 30 minuten bezig. Wij maken een analyse, zetten de uitkomsten op een rij en geven een advies voor een mentaal trainingsplan. Daarin staat aan welke mentale aspecten je het best kunt werken en welke oefeningen, thuis / oefengreen / range / baan, je daar de komende periode voor kunt doen.

Monthly Mental bijeenkomsten zijn maandelijkse sessies over een specifiek mentaal thema. Je kunt denken aan presteren onder druk, concentratietraining, gewoontes veranderen en nog veel meer. In deze bijeenkomsten komen we bij elkaar op golfbaan Kralingen of op The Dutch met maximaal 12 geïnteresseerde golfers. De bijeenkomsten, locaties en thema’s worden ruim van tevoren aangekondigd en Members kunnen zichzelf via de online agenda inschrijven.

Onder Coaching op Afstand valt bijna elk contact behalve elkaar ontmoeten op dezelfde tijd op dezelfde plek. Je kunt denken aan bellen, beeldbellen, mailen en appen. Dit maakt korte, maar frequente contactmomenten mogelijk. Op deze manier kun je zelfstandig te werk gaan en laagdrempelig een expert raadplegen wanneer je hulp nodig hebt. Mailberichten kun je sturen wanneer het jou uitkomt. Binnen 3 werkdagen krijg je een reactie. Afspraken voor (beeld)bellen kun je inplannen via de online agenda.

In het seizoen zal ongeveer eens per twee weken, op een doordeweekse dag, een starttijd beschikbaar zijn op The Dutch. Deze data worden ruim van tevoren gepland en gecommuniceerd. Via de online agenda kun je een plekje boeken. Je speelt dan met een sportpsycholoog van Head First Golf en maximaal twee andere flightgenoten. Je bent welkom om vooraf een kop koffie te drinken en gebruik te maken van de oefenfaciliteiten.

Je kunt gebruik maken van de Training op Maat module zolang je abonnement loopt. We hebben een berperkt aantal plaatsen voor dit membership en gaan er vanuit dat de spelers die hiervoor kiezen voor een langere periode serieus aan de slag willen. Het pakket is gebaseerd op de looptijd van een jaar. Je kunt altijd eerder stoppen, dan kijken we in overleg of het nodig is om een verrekening te maken op basis van de afgenomen diensten in verhouding tot het aantal maanden dat je Master Member was. Het abonnement blijft maandelijks doorlopen. In de online omgeving kun je op elk moment de betaling stopzetten per de eerstvolgende maand gerekend vanaf jouw startdatum. Als de maand voorbij is, heb je geen toegang meer tot Training op Maat en de bijbehorende diensten.

Je betaalt €59,95 per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Contact

Een heleboel informatie en het kan zomaar dat je nog een vraag hebt. Over het Training op Maat abonnement of iets anders. Via het onderstaande formulier komt jouw bericht direct in onze gezamenlijke mailbox terecht. Je kunt binnen 3 werkdagen een antwoord verwachten. De gegevens om één van ons persoonlijk te mailen of bellen vind je op de contact pagina.

Head First Golf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches