Lager Scoren

Coach jezelf

Je bent een fanatieke wedstrijdgolfer en je bent klaar om de volgende barrière te doorbreken. Je hebt handicap 18 of lager en minimaal de ambitie om single handicapper te worden. Of je speelt scratch of beter en je wilt je mentale fundament versterken.

Word Lager Scoren Member voor €17,95 per maand en krijg alles wat je nodig hebt om zelfstandig de volgende stap te maken:

 • Al onze Skills & Drills
 • De GolfMetrics statistieken app
 • De online training Golf: Mentale routine
 • Member tarieven voor workshops / online coaching
Driving range

Hacks en shortcuts

Om lager te scoren denken de meeste wedstrijdgolfers dat ze:

Het prestatieproces

Hoe is jouw ervaring met shortcuts? Wij hebben goede ervaringen met een prestatieproces dat bestaat uit:

Golfer denkt na over strategie

Lager Scoren

Regelmatig komen spelers bij ons met de vraag hoe ze beter met druk om kunnen gaan, omdat ze teveel putts missen. Vaak blijkt dat hun verwachtingen te hoog zijn en dat ze de bal vooral dichter bij de vlag moeten slaan. Deze kennis geeft aan hoe je je training het beste kunt indelen. De hoeveelheid training is zeker een factor, maar alleen als de kwaliteit goed is. En de kwaliteit wordt niet bepaald door het aantal goede ballen tijdens die training, maar door het niveau dat je over een maand haalt tijdens de maandbeker.

GolfMetrics

Zelfkennis - GolfMetrics

Met zijn boek 'Every Shot Counts' liet Mark Broadie in 2014 zien dat statistieken als fairway in regulation en putts per ronde vrijwel waardeloos zijn. Met zijn strokes gained methode biedt hij een sterk alternatief. Feedback over je spel van driven tot putten en zelfs per afstandscategorie. Dit is nu voor iedere golfer toegankelijk via de GolfMetrics app. Een account is inbegrepen in het Lager Scoren Member abonnement. Zo weet je waar je het best op kunt trainen.

Golf: Mentale Routine

Topgolfers bereiden elke slag op een vaste manier voor. Zodat ze kalm, geconcentreerd en vol overtuiging boven de bal staan. In deze online training van Prestum.nl train je 5 mentale vaardigheden. Met behulp van instructievideo's, oefeningen en opdrachten ontwikkel je jouw eigen mentale routine. De training duurt 12 weken, maar online kun je, je eigen tempo volgen. De training kost € 89,95 per jaar en is onderdeel van Lager Scoren.

Member tarieven

Voor alle Lager Scoren Members hebben we exclusieve mogelijkheden en tarieven ter ondersteuning van het zelfstandig trainen en spelen.

 • Een gratis Kennismakingsgesprek (€25,-)
 • Deelname aan de Monthly Mental bijeenkomsten geen €30,- maar €20,-
 • Coaching op Afstand, mailen of (beeld)bellen per 20 min. geen €33,- maar €23,-
 • 18h samen spelen op The Dutch, geen €165, maar €140,-

Lager Scoren

Coach jezelf
17 95 Per Maand
 • Skills & Drills database (€2,95 per maand)
 • GolfMetrics app ($70 per jaar)
 • Online training Golf: Mentale routine(€ 89,95)
 • Kennismakingsgesprek (€25)
 • Member tarief workshops/Coaching op Afstand
Alles binnen 3 werkdagen actief

Wat krijg je

In de Lager Scoren module vind je alle info over de GolfMetrics app en de online training Golf: Mentale routine. Daarnaast per thema een verzameling van vaardigheden en oefeningen. Vind direct het antwoord dat je zoekt via Heb jij deze mentale vragen. Of hou het overzicht met De kern in één oogopslag.

Steun NL Golf Talent

“Nederlandse golfers bezwijken altijd onder druk.” We horen deze opmerking regelmatig. Deze stelling is veel te zwart-wit en oneerlijk tegenover onze topspelers. Tegelijkertijd geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. Zou jij het ook mooi vinden als Nederlandse golfers in de toekomst bekend staan als de mentaal sterkste spelers op de Tour? Van elke Lager Scoren maandbetaling doen wij €2,- in de Birdie Beurs pot. Ambitieuze jeugdspelers kunnen een beurs aanvragen om de financiële drempel van mentale training te verlagen.

Je betaalt €17,95 per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Veelgestelde vragen

Voor fanatieke wedstrijdgolfers met handicap 18 of beter met minimaal de ambitie om single handicapper te worden. Die meestal 1 of meerdere keren per week trainen of spelen. Ook geschikt voor scratch golfers of beter die hun mentale fundament willen versterken. Met dit pakket analyseer je zelfstandig de sterke punten en verbeterpunten in je spel om je training beter in te delen. Ook werk je zelfstandig aan je mentale vaardigheden. Naar wens kun je deelnemen aan Monthly Mental bijeenkomsten, gebruik maken van coaching op afstand en een keer op The Dutch spelen met een sportpsycholoog.

Je krijgt:

 • Het volledige Skills & Drills pakket incl. online omgeving met artikelen en oefeningen.
 • Toegang tot de GolfMetrics app om je eigen strokes gained statistieken bij te houden.
 • De online training Golf: Mentale routine waarmee je zelfstandig je routine kunt ontwikkelen en perfectioneren.
 • Een Kennismakingsgesprek (€25,-)
 • Member voordeel, korting op Monthly Mental bijeenkomsten, korting op Coaching op Afstand en de mogelijkheid om met een sportpsycholoog 18 holes te spelen op The Dutch.

Het Lager Scoren Member abonnement is voor zelfstandig gebruik. Naast het Kennismakingsgesprek zijn hier geen individuele sessies of Coaching op Afstand bij inbegrepen. Wel heb je de mogelijkheid om met korting deel te nemen aan Monthly Mental bijeenkomsten en Coaching op Afstand afspraken te maken. Dit kun je zelf inboeken in de online agenda. Je kunt ook het Training op Maat Master Member abonnement bekijken.

Nee. In de golfregels is instructie / lesgeven gedefinieerd als:

Het geven van instructie over de daadwerkelijke techniek van de golfswing of het slaan van een golfbal. NB: Psychologische aspecten vallen daarbuiten.

Het geven van golfles is niet onze expertise en is niet opgenomen in onze pakketten.

Voor technische instructie werken wij samen met Golfprofessionals niveau 3 / PGA golfprofessional B en hoger, of coaches in opleiding daartoe. Wij geloven in een interdisciplinaire aanpak en zoeken waar mogelijk naar afstemming met experts en coaches op andere gebieden zoals techniek, tactiek, fysiek, voeding en materiaal.

Monthly Mental bijeenkomsten zijn maandelijkse sessies over een specifiek mentaal thema. Je kunt denken aan presteren onder druk, concentratietraining, gewoontes veranderen en nog veel meer. In deze bijeenkomsten komen we bij elkaar op golfbaan Kralingen of op The Dutch met maximaal 12 geïnteresseerde golfers. De bijeenkomsten, locaties en thema’s worden ruim van tevoren aangekondigd en Members kunnen zelf via de online agenda inschrijven.

Onder Coaching op Afstand valt bijna elk contact behalve elkaar ontmoeten op dezelfde tijd op dezelfde plek. Je kunt denken aan bellen, beeldbellen, mailen en appen. Dit maakt korte, maar frequente contactmomenten mogelijk. Op deze manier kun je zelfstandig te werk gaan en laagdrempelig een expert raadplegen wanneer je hulp nodig hebt. Mailberichten kun je sturen wanneer het jou uitkomt. Binnen 3 werkdagen krijg je een reactie. Afspraken voor (beeld)bellen kun je inplannen via de online agenda.

In het seizoen zal ongeveer eens per twee weken, op een doordeweekse dag, een starttijd beschikbaar zijn op The Dutch. Deze data worden ruim van tevoren gepland en gecommuniceerd. Via de online agenda kun je een plekje boeken. Je speelt dan met een sportpsycholoog van Head First Golf en maximaal twee andere flightgenoten. Je bent welkom om vooraf een kop koffie te drinken en gebruik te maken van de oefenfaciliteiten.

Je kunt gebruik maken van de Lager Scoren module zolang je abonnement loopt. We willen deze dienst laagdrempelig aanbieden aan golfend Nederland en dat lukt wanneer er genoeg Members zijn. Het abonnement blijft maandelijks doorlopen. In de online omgeving kun je op elk moment de betaling stopzetten per de eerstvolgende maand gerekend vanaf jouw startdatum. Als de maand voorbij is, heb je geen toegang meer tot Lager Scoren en de bijbehorende diensten.

Je betaalt €17,95 per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Contact

Een heleboel informatie en het kan zomaar dat je nog een vraag hebt. Over het Lager Scoren abonnement of iets anders. Via het onderstaande formulier komt jouw bericht direct in onze gezamenlijke mailbox terecht. Je kunt binnen 3 werkdagen een antwoord verwachten. De gegevens om één van ons persoonlijk te mailen of bellen vind je op de contact pagina.

Head First Golf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches