Lager Scoren

Coach jezelf

Je bent een fanatieke wedstrijdgolfer en je bent klaar om de volgende barrière te doorbreken. Je hebt handicap 18 of lager en minimaal de ambitie om single handicapper te worden. Of je speelt scratch of beter en je wilt je mentale fundament versterken.

Word Lager Scoren Member voor €15,- per maand en krijg alles wat je nodig hebt om zelfstandig de volgende stap te maken:

 • Al onze Skills & Drills
 • Deelname aan alle Monthly Mental bijeenkomsten en toegang tot de opnames en oefeningen
 • Een kennismakingsgesprek
 • Onbeperkt vraag en antwoord per mail
 • 15% ledenvoordeel op afspraken en Coaching op Afstand
Driving range

Hacks en shortcuts

Om lager te scoren denken de meeste wedstrijdgolfers dat ze:

Het prestatieproces

Hoe is jouw ervaring met shortcuts? Wij hebben goede ervaringen met een prestatieproces dat bestaat uit:

Golfer denkt na over strategie

Lager Scoren

Regelmatig komen spelers bij ons met de vraag hoe ze beter met druk om kunnen gaan, omdat ze teveel putts missen. Vaak blijkt dat hun verwachtingen te hoog zijn en dat ze de bal vooral dichter bij de vlag moeten slaan. Deze kennis geeft aan hoe je je training het beste kunt indelen. De hoeveelheid training is zeker een factor, maar alleen als de kwaliteit goed is. En de kwaliteit wordt niet bepaald door het aantal goede ballen tijdens die training, maar door het niveau dat je over een maand haalt tijdens de maandbeker.

Skills-and-Drills

Alle Monthly Mentals

Elke maand organiseren we een online bijeenkomst met 8 tot 10 golfers waarbij we ingaan op een mentaal thema. Denk aan Concentratie, Presteren onder druk, Effectief trainen en nog veel meer. Na afloop heb je kennis van de theorie en verschillende oefenvormen voor thuis, op de range, op de oefengreen en in de baan. Je houdt ook toegang tot de video opnames en ontvangt de sheets en de oefeningen.

Mailcoaching

Vraag en Antwoord

Als Member mag je ons onbeperkt mailen met jouw mentale vragen. We reageren binnen 5 werkdagen. Als het niet zo lekker loopt met de korte putts, als moeite hebt met bepaalde holes of als je gefrustreerd raakt op de baan. Laat het ons weten en wij stellen vragen en geven je advies om de oefeningen te vinden die jou verder helpen.

Member voordeel

Voor alle Lager Scoren Members hebben we exclusieve mogelijkheden en tarieven ter ondersteuning van het zelfstandig trainen en spelen.

 • Een gratis Kennismakingsgesprek (€25,-)
 • Deelname aan alle Monthly Mental bijeenkomsten
 • 15% ledenvoordeel op afspraken of Coaching op Afstand
 • 18h samen spelen op The Dutch, geen €175, maar €150,-

Lager Scoren

Coach jezelf
15 00 Per Maand
 • Skills & Drills database (€5,- per maand)
 • AlleMonthly mentals (€360,- per jaar)
 • Kennismakingsgesprek (€25)
 • Onbeperkt Vraag en Antwoord
 • 15% ledenvoordeel op afspraken
Je krijgt direct toegang

Wat krijg je

In de Lager Scoren module vind je per thema een verzameling van vaardigheden en oefeningen. Vind direct het antwoord dat je zoekt via Heb jij deze mentale vragen. Of hou het overzicht met De kern in één oogopslag.

Steun NL Golf Talent

“Nederlandse golfers bezwijken altijd onder druk.” We horen deze opmerking regelmatig. Deze stelling is veel te zwart-wit en oneerlijk tegenover onze topspelers. Tegelijkertijd geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. Zou jij het ook mooi vinden als Nederlandse golfers in de toekomst bekend staan als de mentaal sterkste spelers op de Tour? Van elke Lager Scoren maandbetaling doen wij €2,- in de Birdie Beurs pot. Ambitieuze jeugdspelers kunnen een beurs aanvragen om de financiële drempel van mentale training te verlagen.

Je betaalt €15,- per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Veelgestelde vragen

Voor fanatieke wedstrijdgolfers met handicap 18 of beter met minimaal de ambitie om single handicapper te worden. Die meestal 1 of meerdere keren per week trainen of spelen. Ook geschikt voor scratch golfers of beter die hun mentale fundament willen versterken. Met dit pakket analyseer je zelfstandig de sterke punten en verbeterpunten in je spel om je training beter in te delen. Ook werk je zelfstandig aan je mentale vaardigheden. Naar wens kun je deelnemen aan Monthly Mental bijeenkomsten, gebruik maken van coaching op afstand en een keer op The Dutch spelen met een sportpsycholoog.

Je krijgt:

 • Het volledige Skills & Drills pakket incl. online omgeving met artikelen en oefeningen.
 • Deelname aan alle Monthly Mental bijeenkomsten en toegang tot alle opnames, sheets en oefeningen
 • Een Kennismakingsgesprek (€25,-)
 • Onbeperkt Vraag en Antwoord per mail, we reageren binnen 5 werkdagen.
 • Member voordeel, 15% korting op alle afspraken en Coaching op Afstand. Ook heb je de mogelijkheid om met een sportpsycholoog 18 holes te spelen op The Dutch.

Het Lager Scoren Member abonnement is voor zelfstandig gebruik. Naast het Kennismakingsgesprek zijn hier geen individuele sessies of Coaching op Afstand bij inbegrepen. Wel heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan Monthly Mental bijeenkomsten. Je hebt 15% ledenvoordeel op afspraken en Coaching op Afstand. Dit kun je zelf inboeken in de online agenda.

Nee. In de golfregels is instructie / lesgeven gedefinieerd als:

Het geven van instructie over de daadwerkelijke techniek van de golfswing of het slaan van een golfbal. NB: Psychologische aspecten vallen daarbuiten.

Het geven van golfles is niet onze expertise en is niet opgenomen in onze pakketten.

Voor technische instructie werken wij samen met Golfprofessionals niveau 3 / PGA golfprofessional B en hoger, of coaches in opleiding daartoe. Wij geloven in een interdisciplinaire aanpak en zoeken waar mogelijk naar afstemming met experts en coaches op andere gebieden zoals techniek, tactiek, fysiek, voeding en materiaal.

Monthly Mental bijeenkomsten zijn maandelijkse sessies over een specifiek mentaal thema. Je kunt denken aan presteren onder druk, concentratietraining, gewoontes veranderen en nog veel meer. In deze bijeenkomsten komen we bij elkaar op golfbaan Kralingen of op The Dutch met maximaal 12 geïnteresseerde golfers. De bijeenkomsten, locaties en thema’s worden ruim van tevoren aangekondigd en Members kunnen zelf via de online agenda inschrijven.

Onder Coaching op Afstand valt bijna elk contact behalve elkaar ontmoeten op dezelfde tijd op dezelfde plek. Je kunt denken aan bellen, beeldbellen, mailen en appen. Dit maakt korte, maar frequente contactmomenten mogelijk. Op deze manier kun je zelfstandig te werk gaan en laagdrempelig een expert raadplegen wanneer je hulp nodig hebt. Mailberichten kun je sturen wanneer het jou uitkomt. Binnen 3 werkdagen krijg je een reactie. Afspraken voor (beeld)bellen kun je inplannen via de online agenda.

In het seizoen zal ongeveer eens per twee weken, op een doordeweekse dag, een starttijd beschikbaar zijn op The Dutch. Deze data worden ruim van tevoren gepland en gecommuniceerd. Via de online agenda kun je een plekje boeken. Je speelt dan met een sportpsycholoog van Head First Golf en maximaal twee andere flightgenoten. Je bent welkom om vooraf een kop koffie te drinken en gebruik te maken van de oefenfaciliteiten.

Je kunt gebruik maken van de Lager Scoren module zolang je abonnement loopt. We willen deze dienst laagdrempelig aanbieden aan golfend Nederland en dat lukt wanneer er genoeg Members zijn. Het abonnement blijft maandelijks doorlopen. In de online omgeving kun je op elk moment de betaling stopzetten per de eerstvolgende maand gerekend vanaf jouw startdatum. Als de maand voorbij is, heb je geen toegang meer tot Lager Scoren en de bijbehorende diensten.

Je betaalt €15,- per maand en krijgt direct toegang. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Contact

Een heleboel informatie en het kan zomaar dat je nog een vraag hebt. Over het Lager Scoren abonnement of iets anders. Via het onderstaande formulier komt jouw bericht direct in onze gezamenlijke mailbox terecht. Je kunt binnen 3 werkdagen een antwoord verwachten. De gegevens om één van ons persoonlijk te mailen of bellen vind je op de contact pagina.

Head First Golf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches