COACH van de TOEKOMST

Teamwork

Je bent een golfcoach met ambitie. Je werkt met wedstrijdgolfers van handicap 18 tot scratch of beter. Als Headpro heb je de technische, tactische, fysieke, mentale en sociale componenten in je coachingsfilosofie geïntegreerd. Je hebt voldoende kennis en ervaring om de hoofdlijn te bewaken en weet wanneer je een expert wil inzetten. Op het mentale vlak wil je structureel samenwerken. De speler staat centraal, de coach stuurt en de sportpsycholoog ondersteunt.

Word Pro Master Member voor €59,95 per maand en krijg direct toegang tot al onze Skills & Drills en Coach Kennisbank artikelen. De andere diensten en voordelen zijn binnen 3 werkdagen actief.

Coach belt op de baan

Doe het zelf

Je houdt van controle, maar daardoor trek je ook veel zaken naar je toe.

Doe het samen

Een sportpsychologie partner die achter je staat. De rust van:

Coach van de Toekomst

Als coach beweeg je je in een complexe omgeving waarin je continu beslissingen neemt. Veel mensen zien het werk met spelers en teams om te ontwikkelen en presteren. Daarbij krijg je te maken met andere coaches, ouders, de technische commissie, het bestuur en de clubleden. Dit alles vindt plaats op een type baan met bepaalde oefenfaciliteiten in een regio met een eigen cultuur. Je bent een leraar, coördinator, administrateur, leider, ondernemer, presteerder, vriend, mentor en nog veel meer. Alles is continu in beweging en wat je nodig hebt om de touwtjes in handen te houden is een uitgewerkt plan dat jou de houvast en ruimte geeft om flexibel te kunnen reageren. Om je hierin te blijven ontwikkelen is periodieke reflectie essentieel.

Golfpro Intervisie

In een gesprek met 4 tot 8 collega coaches ga je onder begeleiding van een sportpsycholoog in gesprek over je werkzaamheden en uitdagingen. Het doel is om van elkaar te leren. In een veilige omgeving kun je vragen stellen en feedback geven. De werkvorm is erop gericht om alle aanwezige kennis en creativiteit op tafel te krijgen zodat iedereen geïnspireerd naar huis gaat met nieuwe inzichten en oplossingen. De bijeenkomsten worden ruim van tevoren aangekondigd en als Pro Master Member kun je jezelf via de online agenda inschrijven. Per jaar zijn 4 intervisies inbegrepen.

Coaching op Afstand

Korte en frequente contactmomenten wanneer jij daar behoefte aan hebt. Een speler waarmee je vastloopt, een voorval met een ouder, een keuze waar je input bij kunt gebruiken. Even overleggen of afstemmen. Dat kan met Coaching op Afstand in de vorm van (beeld)bellen of mailen en gaat per 20 minuten. Je krijgt binnen 3 werkdagen reactie op je mails. Als Pro Master Member kun je afspraken voor (beeld)bellen zelf inplannen via de online agenda. De eerste twee uur per jaar is inbegrepen, daarna geldt het Pro Member tarief.

Face-2-face voordeel

In dit pakket heb je drie diensten waarvoor een speciaal tarief geldt:

 • Persoonlijke coachingafspraken geen €100,- maar €50,- per uur
 • Mentale workshops op de club geen €400,- maar €200,-
 • Coach Feedback training op The Dutch geen €400,- maar €200,-
Tot een maximum voordeel van €750,- samen te stellen naar eigen keuze.

Coach van de Toekomst

Teamwork
59 95 Per Maand
 • Skills & Drills database (€2,95 per maand)
 • 5 GolfMetrics accounts ($350 per jaar)
 • Coach Kennisbank (€9,95 per maand)
 • Kennismakingsgesprek (€25)
 • 4 x Golfpro Intervisie (€120,-)
 • Coaching op Afstand 2u (€200,-)
 • F2F voordeel 50%, uurtarief €50,-
 • F2F voordeel 50%, €200,- per workshop
 • F2F voordeel 50%, €200,- per Coach Feedback
Alles binnen 3 werkdagen actief

Wat krijg je

In de Coach van de Toekomst module kun je direct afspraken inplannen tegen de voor jou geldende tarieven. Dit krijg je bovenop het Pro Member abonnement met toegang tot de Skills & Drills database en de Coach Kennisbank.

Steun NL Golf Talent

“Nederlandse golfers bezwijken altijd onder druk.” We horen deze opmerking regelmatig. Deze stelling is veel te zwart-wit en oneerlijk tegenover onze topspelers. Tegelijkertijd geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. Zou jij het ook mooi vinden als Nederlandse golfers in de toekomst bekend staan als de mentaal sterkste spelers op de Tour? Van elke Coach van de Toekomst maandbetaling doen wij €4,- in de Birdie Beurs pot. Ambitieuze jeugdspelers kunnen een beurs aanvragen om de financiële drempel van mentale training te verlagen.

Je betaalt €59,95 per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Veelgestelde vragen

Dit pakket is gericht op golfcoaches met ambitie die werken met golfers van handicap 18 tot scratch of beter. Headpro’s die technische, tactische, fysieke, mentale en sociale componenten in hun coachingsfilosofie hebben geïntegreerd. Die weten wanneer ze een expert willen inzetten.

Je krijgt:

 • Het volledige Skills & Drills pakket incl. online omgeving met artikelen en oefeningen.
 • 5 accounts van GolfMetrics zodat jouw spelers objectief hun eigen strokes gained statistieken bij kunnen houden.
 • De Coach Kennisbank met up-to-date artikelen over plannen, periodiseren, communiceren, motorisch leren, gedragsverandering en nog veel meer
 • Voor jouw leerlingen 10% korting op onze standaardtarieven.
 • 4 Golfpro Intervisie bijeenkomsten per jaar, daarna geen €40,- maar € 30,-
 • 2 uur Coaching op Afstand, daarna per 20 min. geen €33,- maar €23,-
 • Een Face-2-face voordeel van 50%. Je betaalt €50,- per uur, €200,- per workshop en €200 per Coach Feedback training tot een maximum voordeel van € 750,-

In het Coach van de Toekomst Pro Master Member pakket zijn  vier Golfpro Intervisie bijeenomsten en 2 uur Coaching op Afstand inbegrepen. Deze kun je zelf inboeken via de online agenda. Als Pro Master Member heb je 50% voordeel wanneer je face-2-face afspraken maakt. Je betaalt €50,- per uur, €200,- per workshop en €200 per Coach Feedback training tot een maximum voordeel van €750,-.

Nee. In de golfregels is instructie / lesgeven gedefinieerd als:

Het geven van instructie over de daadwerkelijke techniek van de golfswing of het slaan van een golfbal. NB: Psychologische aspecten vallen daarbuiten.

Het geven van golfles is niet onze expertise en is niet opgenomen in onze pakketten.

Voor technische instructie werken wij samen met Golfprofessionals niveau 3 / PGA golfprofessional B en hoger, of coaches in opleiding daartoe. Wij geloven in een interdisciplinaire aanpak en zoeken waar mogelijk naar afstemming met experts en coaches op andere gebieden zoals techniek, tactiek, fysiek, voeding en materiaal. Neem contact op als je mogelijkheden ziet voor samenwerking.

Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. Werkzaamheden en problemen worden besproken met als doel om de kwaliteit van het werk en van de deelnemers te verbeteren. Vaak gebeurt dit aan de hand van een stappenplan waarin vastgelegd is hoe de interactie plaatsvindt. Een voorbeeld hiervan is de kritieke incidenten methode.  Bij de Golfpro Intervisie bijeenkomsten is een sportpsycholoog aanwezig om het proces te begeleiden. Iedereen gaat naar huis met nieuwe inzichten en oplossingen en ondertussen leert men van elkaar. De bijeenkomsten vinden plaats op golfbaan Kralingen of The Dutch. Een sessie heeft 4 tot 8 deelnemers en duurt ongeveer 2 uur. Data en locaties worden ruim van tevoren aangekondigd en Pro Master Members kunnen zichzelf via de agenda inschrijven.

Onder Coaching op Afstand valt bijna elk contact behalve elkaar ontmoeten op dezelfde tijd op dezelfde plek. Je kunt denken aan bellen, beeldbellen, mailen en appen. Dit maakt korte, maar frequente contactmomenten mogelijk. Op deze manier kun je als pro zelfstandig te werk gaan en laagdrempelig een expert raadplegen wanneer je hulp nodig hebt bij een speler. Mailberichten kun je sturen wanneer het jou uitkomt. Binnen 3 werkdagen krijg je een reactie. Afspraken voor (beeld)bellen kun je inplannen via de online agenda.

Een Coach Feedback training houdt in dat je met 1 of 2 van jouw spelers naar The Dutch komt om daar een dagdeel les te geven terwijl je geobserveerd wordt. We beginnen gezamenlijk met het doornemen van de trainingsdoelen. We observeren en maken video-opnames. Terwijl wij de eerste gegevens verwerken kun je verder trainen met je spelers. Daarna geven we de eerste feedback en observeren we nog een keer. Als eindrapport ontvang je binnen een week een feedback rapport met betrekking tot jouw aanpak, communicatie en gedrag vanuit een psychologisch perspectief. Het rapport wordt afgesloten met sterke punten en verbetersuggesties. De faciliteiten van The Dutch zijn van hoge kwaliteit. Rangeballen, koffie en thee zijn inbegrepen.

Je kunt gebruik maken van de Coach van de Toekomst module zolang je abonnement loopt. We hebben een beperkt aantal plaatsen voor dit membership en gaan ervan uit dat coaches die hiervoor kiezen voor een langere periode serieus aan de slag willen. Het pakket is gebaseerd op een looptijd van een jaar. Je kunt altijd eerder stoppen, dan kijken we in overleg of het nodig is om een verrekening te maken op basis van de afgenomen diensten in verhouding tot het aantal maanden dat je Pro Master Member was. Het abonnement blijft maandelijks doorlopen. In de online omgeving kun je op elk moment de betaling stopzetten per de eerstvolgende maand gerekend vanaf jouw startdatum. Als de maand voorbij is, heb je geen toegang meer tot Coach van de Toekomst.

Je betaalt €59,95 per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Contact

Een heleboel informatie en het kan zomaar dat je nog een vraag hebt. Over het Coach van de Toekomst abonnement of iets anders. Via het onderstaande formulier komt jouw bericht direct in onze gezamenlijke mailbox terecht. Je kunt binnen 3 werkdagen een antwoord verwachten. De gegevens om één van ons persoonlijk te mailen of bellen vind je op de contact pagina.

Head First Golf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches